Turn your hurt into your halo


TURN YOUR HURT INTO YOUR HALO

Aan deze quote moesten wij direct denken bij het lezen van het prachtige interview van Wendy van Ierschot (44) in het FD vanmorgen.

Ter inspiratie delen wij zo nu en dan ook graag enkele interviews met u uit diverse media die er voor ons echt uitspringen. Dit interview is er wat ons betreft zo één. Tot 2016 doet Wendy van Ierschot eigenlijk alles zelf als CEO en ondernemer. Dan moet zij in verband met haar gezondheid, tot twee keer toe, noodgedwongen gas terugnemen. Nu heeft zij een PA en een zelfstandig functionerend team. En Wendy van Ierschot? ‘Het zou best kunnen dat ik over tien jaar denk dat dit het beste is dat het bedrijf kon overkomen’.

Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier.

Wie zijn wij? Wij zijn Nederlands enige headhunter voor de nieuwe generatie top PAs. Met aandacht en focus searchen en matchen wij de juiste top PAs voor executive boards, zodat board members zich optimaal kunnen focussen op hun expertise en op het behalen van duurzame bedrijfsresultaten. Omdat wij geloven in aandacht, focus en kwaliteit als randvoorwaarden voor duurzaam bedrijfssucces.

En daar zetten wij met plezier onze passie, expertise én ons netwerk voor in!

Smeenk's Personal Assistants

TURN YOUR HURT INTO YOUR HALO

Wendy van Ierschot is ondernemer en CEO van VIE People. Een bureau dat zij in 2002 heeft opgericht en waarmee zij bedrijven ondersteunt die snel willen groeien op het gebied van HR. Zij heeft een vestiging in Amsterdam en 25 mensen in dienst, waarvan het merendeel intern bij klanten.

Tot 2016 leunt de organisatie erg op de voorvrouw. ‘Ik deed alle acquisitie, sloot alle deals. Ik werkte vroeger makkelijk tot laat door. Als we een achterstand hadden, dan slofte ik dat bij’. Sinds 2016 gaat dat niet meer door een netvliesloslating aan haar rechteroog en opnieuw in 2018, aan haar linkeroog. Hierdoor ziet zij enige tijd niets, moet zij lang revalideren en komen haar energie en gezichtsvermogen (rechts 20% en links 70%) niet meer op het oude niveau terug. ‘In 2016 stond er als gevolg een verlies van € 100.000,00 in de boeken’. Dat moest anders.

Zij besluit het bedrijf minder afhankelijk van haar te maken, gestructureerder en huurt een PA in. ‘Deze PA, Mechteld, kwam elke week langs. Liggend vanaf de bank vertelde ik dan wat ze moest doen. Totdat ze zei: “Oké Wen, je bent nu vijf weken weg, ik ben alles aan het regelen. Wil je in dat uur dat ik er ben, niet mij vertellen wat ik allemaal moet doen?” Toen hoorde ik pas hoe bazig ik klink. Ze had helemaal gelijk. Dit deed ik dus altijd al, maar ik was me er niet van bewust.’

In 2018 gaat Van Ierschot na vier maanden weer aan het werk. Twee maanden later dan de eerste keer. Haar team heeft in de tussentijd de boel opgepakt en werkt zelfstandig. Dit veranderde ook de rol voor Van Ierschot zelf. Bij haar terugkeer houdt zij een enquête onder haar medewerkers met de vraag: wat heb je gemist in Wendy’s afwezigheid? ‘Er was niemand die zei “dat je de offertes nakeek”‘, zegt ze lachend. ‘Ik kreeg vooral te horen dat ze mijn inspiratie hadden gemist. Ik ben nu meer bezig met strategie en marketing, spreken en investeren. Minder operationeel, dat vind ik zelf ook leuker.’

Van Ierschot kijkt nu strenger naar haar agenda. ‘Mijn team en onze klanten, dat is prioriteit. Ik kan niet de hele dag werken en ‘s avonds naar een diner. Ik probeer het nog wel eens, maar dan moet ik daarna zwaar boeten.’

En hoe is het met de PA? Sinds april 2019 heeft zij de operationele kanten in Amsterdam overgenomen. En met Van Ierschot? Zij leidt het bedrijf. ‘Ik wil bedrijven laten doorgroeien en ik wil zelf doorgroeien. Ik geloof nog meer dat dit bedrijf echt groot kan worden. Het gaat bij snelgroeiende bedrijven vaak mis op het team en recruitment: bijvoorbeeld dat je als oprichter niet genoeg loslaat.’ Dat loslaten moet ze nu zelf ook noodgedwongen doen. ‘Het zou best kunnen dat ik over tien jaar denk dat dit het beste is dat het bedrijf kon overkomen’.

Bron: FD, 8 april 2019, Arbeidsmarkt, Caitlin Stooker.

Smeenk’s Personal Assistants

Simply the best. Through attention, focus and quality.