Een energiek en daadkrachtig team!

  • Bernadette Bijlsma en Micha van Akkeren ROC Friese Poort


EEN ENERGIEK EN DAADKRACHTIG TEAM!

Exclusief interview “Een energiek en daadkrachtig team!” uit onze nieuwsbrief van juni 2017.

Ter illustratie van de waarde van een uitstekende rechterhand voor directies én organisaties, delen wij hieronder graag ons exclusieve interview “Een energiek en daadkrachtig team!”.

Wederom veel inspiratie en leesplezier toegewenst!

En uiteraard, wilt u ook duurzaam én plezierig kunnen excelleren, mét uw organisatie? Energiek en daadkrachtig? Met de juiste focus als sleutel? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

Persoonlijk, deskundig en plezierig!cropped-ee_RGB.jpgEEN ENERGIEK EN DAADKRACHTIG TEAM!

Regionaal Opleidingscentrum Friese Poort met vestigingen in Leeuwarden, Dokkum, Drachten, Sneek, Emmeloord en Urk is gespecialiseerd in hoogwaardig middelbaar beroepsonderwijs. Jongeren, volwassenen, bedrijven en instellingen uit Friesland en de Noordoostpolder kunnen hier terecht voor een breed scala aan opleidingen en trainingen. Variërend van Handel en Ondernemerschap, IT, Media en Games tot zelfs een maritiem onderwijsaanbod. Onder het motto “Let’s share”, zetten dagelijks meer dan 1.800 enthousiaste medewerkers hun energie, kennis en kunde in om 14.000 studenten en 4.000 volwassenen voor te bereiden op de arbeidsmarkt en samenleving. “Wij leiden op voor alle beroepen, dus alles wat in de samenleving gebeurt, komt hier terug op school”, zegt drs. Micha van Akkeren RC. Als voorzitter van het College van Bestuur heeft hij dan ook een uitgebreid relatienetwerk te onderhouden. Voor de ondersteuning en planning vertrouwt hij op bestuursassistent Bernadette Bijlsma.

Micha van Akkeren zet zich met energie en enthousiasme in om ROC Friese Poort op de kaart te zetten en mbo’ers het toekomstperspectief en de waardering te  bieden die zij verdienen. “Wij willen zo goed mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van deze regio”, vertelt hij. “Mbo’ers zijn daarin heel belangrijk. Door ons onderwijs continu te innoveren, maken wij studenten klaar voor het werk van de toekomst. Wij spelen daarbij steeds in op ontwikkelingen in het werkveld. Denk aan healthy ageing, maar ook aan duurzame energie en cyber security.”

Klein etjeTrots

Bernadette heeft in veel van deze werkvelden al ervaring opgedaan. “Zij heeft gewerkt voor vele takken van sport waarvoor wij studenten opleiden en kent ons netwerk dus goed”, zegt Micha. “Dat maakt haar extra waardevol voor ons. Het mbo is enorm in beweging en daar past een ondernemende, daadkrachtige en professionele bestuursassistent als Bernadette goed bij. Dat heeft Maartje Smeenk heel goed gezien. Wij zijn er trots op dat wij Bernadette hebben!”.

Klein etjeDynamiek

Voor Bernadette is het de uitdaging om de agenda zo te organiseren, dat Micha’s energie en daadkracht optimaal worden benut. Zij legt uit hoe dat in de praktijk gaat. “Elke ochtend bellen wij elkaar. Na de social talk nemen wij de dag door. Micha begint en dan heb ik zo twee pagina’s vol met actiepunten. Daarna kom ik met mijn aandachtspunten en kan ik aan de slag. Niet dat het mij ooit lukt om die actielijst in volgorde af te werken. De dag loopt altijd weer anders en dat vind ik nu juist zo leuk!”

Klein etjeiBabs

Als hulpmiddel bij het plannen en organiseren, maakt Bernadette o.a. gebruik van iBabs. “Ik kan het iedereen aanbevelen. Je zet er een gepland overleg in en kunt er meteen alle input voor dat overleg aan toevoegen. Daarbij kun je per document aangeven met welke deelnemers je dat document wilt delen. Zo heeft iedereen de benodigde input bij de hand, zonder te printen en setjes te maken. Superhandig.”

Klein etjePodium

“Ik zie het als mijn taak om zaken daadkrachtig en proactief in goede banen te leiden”, zegt Bernadette. “Het is het mooiste als ik Micha een slag voor kan zijn en problemen weet op te lossen, voordat hij deze opmerkt. Doordat ik het Micha zo gemakkelijk mogelijk maak, krijgt hij het podium dat hij nodig heeft om te doen waar hij goed in is. Voorwaarde is wel dat wij open met elkaar communiceren. Micha is daar gelukkig heel goed in. Hij deelt veel met mij, waardoor ik goed op de hoogte ben en meer voor hem kan betekenen. Andersom ben ik dat ook naar hem toe. In de veelheid van plannen en ontwikkelingen kiezen wij tijdens onze afstemmingsmomenten ook voor gezamenlijke reflectie. De kern is dat wij samen een team zijn dat werkt aan hetzelfde doel: ROC Friese Poort goed op de kaart zetten!

Tekst: Silvia Kooij. Fotografie: Simon van der Woude.

Ook duurzaam excelleren?

Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

Persoonlijk, deskundig en plezierig!

 

Dit exclusieve interview werd u aangeboden door: