Droombaan voor een doener


DROOMBAAN VOOR EEN DOENER

Exclusief interview “Droombaan voor een doener” uit onze nieuwsbrief van maart 2017.

Ter illustratie van de waarde van een professionele rechterhand voor directieleden én organisaties, delen wij hieronder graag ons exclusieve interview “Droombaan voor een doener”.

Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier!

En uiteraard, wilt u ook duurzaam én plezierig kunnen excelleren, mét uw organisatie? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

Persoonlijk, deskundig en plezierig!cropped-ee_RGB.jpgDROOMBAAN VOOR EEN DOENER

Succesvol bouwen doe je met zijn allen. Van de projectontwikkelaar tot en met de vakmensen op de werkvloer. “Iedereen bij Van Wijnen heeft een gedrevenheid die positieve energie geeft”, zegt Liesbeth Stolsz met een glimlach. Als rechterhand van Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. in Arnhem, is zij betrokken bij de acquisitie van gronden en de voorbereiding van verkoopprojecten. “Dit is die droombaan, waar ik naar op zoek was!”.

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. in Arnhem is onderdeel van de landelijke bouw- en projectontwikkelingsonderneming Van Wijnen N.V., dat kwaliteit, proactief handelen en samenwerking hoog in het vaandel heeft. De onderneming bestaat uit vijf regionale ondernemingen, waarvan Van Wijnen Oost B.V. er één is. In totaal zijn er 25 Van Wijnen-vestigingen in Nederland met ruim 1.600 medewerkers en een omzet in 2016 van 750 miljoen euro. Van Wijnen Oost B.V. zelf heeft vestigingen in Arnhem, Deventer, Eibergen en Hengelo, waarbij Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. ook in Arnhem is gevestigd.

Klein etjeOverleg

Projectontwikkeling bij een bouw- en projectontwikkelingsonderneming zoals Van Wijnen Oost B.V. in Arnhem, vergt overleg met allerlei partijen. Denk bijvoorbeeld aan grondeigenaren, gemeenten en architecten. In die hectiek voelt Liesbeth Stolsz zich als een vis in het water. “Ik ben een doener en heb veel affiniteit met de bouw. Mijn vorige baan was ook bij een projectontwikkelaar. Verder hebben mijn man en ik samen ons vorige huis verbouwd en nu zijn wij de bouw van ons nieuwe huis aan het voorbereiden. Geweldig!”.

Maartje Smeenk van Smeenk’s Personal Assistants heeft Liesbeth in opdracht van Van Wijnen Oost B.V. geselecteerd uit de ruim 300 (!) reacties die binnen kwamen op de vacature voor een proactieve en doortastende secretaresse voor de nieuwe directeur Projectontwikkeling en Commercie: Gosse Dousma. “Maartje is heel zorgvuldig te werk gegaan”, zegt Liesbeth. “Gosse en ik hadden meteen een klik op het zakelijke en persoonlijke vlak. Dit is die droombaan, waar ik naar op zoek was!”.

Klein etjeVertrouwen

Meedenken en zaken voorbereiden horen bij de taak van een professionele rechterhand van een directielid, meent Liesbeth. Als rechterhand van Gosse Dousma verzorgt Liesbeth o.a. zijn agenda, e-mails en al het voorwerk bij het formuleren van reacties en tal van vergaderingen. “Gosse en ik hebben met elkaar afgesproken dat wat hij aan mij vraagt, gebeurt en dat hij daar bij mij op kan vertrouwen. Mocht iets niet lukken, dan trek ik aan de bel. Ik wil zo effectief mogelijk met zijn tijd omgaan.”

Liesbeth verzorgt inmiddels ook het plannen van afspraken van de zes projectontwikkelaars die werkzaam zijn bij Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. Voor nieuwbouwprojecten stelt zij de mappen met informatie voor kandidaat-kopers samen. Is de projectverkoop rond, dan verzorgt zij additioneel de gehele administratieve afwikkeling.

Ook collega’s weten Liesbeth te vinden als er kritisch naar een tekst moet worden gekeken. “Goed Nederlands schrijven is belangrijk. Grammatica vind ik leuk.” Verder speurt zij op eigen initiatief in de regionale kranten en via nieuwswebsites naar berichten over mogelijke bouwlocaties. “Als er ergens een gebouw wordt gesloopt, komt er wellicht bouwgrond vrij. Dat is belangrijke informatie voor een projectontwikkelaar”, licht Liesbeth toe. “De media in de gaten houden was iets wat nog niet zo actief als nu werd gedaan. Toen daar over werd gesproken, heb ik gezegd dat ik dat graag op mij wilde nemen.

Klein etjeGoede communicatie

Goede communicatie noemt Liesbeth de belangrijkste voorwaarde voor een effectieve samenwerking tussen mensen in een organisatie. “Door open en eerlijk te zijn, zorg je voor een open sfeer waarin een samenwerking en dus een organisatie, gedijt. Ik zie eerlijkheid als opbeurende kritiek, die je verder brengt. En wees open in voor- en tegenspoed, dat stimuleert betrokkenheid. Als er incidenteel een project niet doorgaat, delen wij dat met elkaar, omdat je weet dat iedereen er hard aan heeft gewerkt.”

Bij Van Wijnen worden successen samen gevierd, heeft Liesbeth gemerkt. Van Wijnen Arnhem B.V. heeft onlangs de landelijke Van Wijnen Bouwplaatstrofee gewonnen met het bouwteam Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent voor de bouwplaats, die uitblinkt in veiligheid, duurzaamheid en faalkostenredactie. “Daar heeft iedereen zijn steentje aan bijgedragen en zijn wij met elkaar ook echt heel trots op.”

Klein etjeGedrevenheid

Wat Liesbeth vooral bewondert in Van Wijnen als organisatie is de gedrevenheid waarmee wordt gewerkt. “Iedereen heeft dat en dat geeft positieve energie. Ik werk fulltime en ervaar dat niet als zwaar. Het is leuk en interessant werk en daardoor vliegt de tijd.”

Het werken met Gosse ziet Liesbeth als teamwork. “Ik kan mij geen betere baas wensen”, zegt zij met een lach. “Hij spreekt waardering en begrip uit voor mijn werk. Dat gebeurt niet overal.” Gevraagd naar haar toekomst, hoeft Liesbeth niet lang na te denken: “Die ligt bij Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.! Ik heb vertrouwen in de mensen en de onderneming.”

Klein etjeMensenmens met energie

“Liesbeth is een sportieve dame met veel energie die zin heeft in haar werk. En zij is een echt mensenmens. Net als ik, die klik was er meteen”, zegt Gosse Dousma. “Zij staat altijd voor mij klaar en vult mij aan op vlakken waar ik niet zo goed in ben. Zoals tijdschema’s, mijn agenda en het projectarchief.”

Dousma is directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen Oost B.V. in Arnhem en is vol lof over zijn rechterhand Liesbeth Stolsz. Haar positieve kijk op het leven, eigen initiatief en zelfstandigheid waardeert Dousma. “Liesbeth werkt hier nu ruim een jaar en is volledig ingeburgerd in onze organisatie.”

Natuurlijk waren er ook leermomenten. “Waar wij in het begin allebei nog best aan moesten wennen, zijn overkoepelende procedurele regels. Die structuren zijn nu helder en goed ingebed in onze werkzaamheden”, vertelt Dousma. Hij spreekt van een hechte samenwerking. “Wij hebben aan een half woord genoeg.”

Klein etjeZorgzaam

Wat Dousma aanvullend heeft verrast, is de zorgzame kant van zijn rechterhand Liesbeth. Als hij eens geen tijd heeft voor de lunch, organiseert zij die voor hem. “Ik had mij dat eerder eigenlijk nooit zo gerealiseerd, maar zo’n zorgzame rechterhand werkt wel bijzonder prettig!”

Tekst: Francien van Zetten. Fotografie: Raphaël Drent.

Ook duurzaam excelleren?

Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.

Persoonlijk, deskundig en plezierig!.

 

Dit artikel werd u aangeboden door: