De carrièrelessen van… Sandra Soskic


DE CARRIERELESSEN VAN SANDRA SOSKIC
Managing Director Apple Interactive, California, Verenigde Staten

Ter inspiratie delen wij zo nu en dan ook graag enkele interviews met u uit diverse media die er voor ons écht uitspringen. “De carrièrelessen van Sandra Soskic”, in februari 2017 verschenen bij Marie Claire in de editie “Vrouwen & Techniek”, is er zo één.

Sandra Soskic was co-CEO van reclamebureau DDB & Tribal Amsterdam, tot zij werd weggekaapt door Apple. Nu woont zij in Californië en is zij verantwoordelijk voor de wereldwijde interactieve marketing communicatie van het merk. Wat is haar geheim van succes?

Wij wensen u veel inspiratie en leesplezier!

En uiteraard, wilt u uw effectiviteit als leider versterken? Mét voldoening en de juiste focus als sleutel? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Persoonlijk, deskundig en plezierig!Smeenk's Personal AssistantsDE CARRIERELESSEN VAN SANDRA SOSKIC
Managing Director Apple Interactive, California, Verenigde Staten

Klein etjeDoe wat je leuk vindt en doe het veel

“Om écht carrière te maken, moet je vlieguren maken. Je moet beter zijn dan de mensen om je heen en dat gaat het best als je je passie volgt en iets doet dat niet voelt als werk. Malcolm Gladwell schrijft in zijn boek Outliers: The Story of Success dat je pas echt ergens goed in bent als je er 10.000 uur in stopt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ben per ongeluk de internetwereld ingerold en het bleek helemaal bij mijn passie aan te sluiten. Avonden, nachten en weekenden heb ik alles gelezen wat los en vast zat, maar doordat ik het niet als werk zag, ging het bijna ongemerkt.”

Klein etjeSta nooit stil

“Nieuwsgierigheid is een van mijn belangrijkste drijfveren. Daardoor blijf ik mijzelf continu ontwikkelen en sta ik niet stil. Lees veel over je vakgebied, blijf jezelf informeren, ontmoet mensen, ga naar congressen en seminars. In mijn vakgebied moet ik op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en verbindingen kunnen leggen. Je moet je klanten een stapje voor zijn om een goede sparring partner te zijn.”

Klein etjeIn het diepe leer je snel

“Vrouwen zijn vaak voorzichtig en willen iets eerst onder de knie hebben, voordat zij de volgende stap nemen. Maar ik zeg: wees niet bang en pak alle kansen. Spring in het diepe, want volgens mij kun je heel veel bereiken met energie en geloof in jezelf. En juist door een stap uit je comfortzone te nemen, leer je veel en snel. Historisch is het zo gegroeid dat er weinig vrouwelijke rolmodellen zijn in de tech wereld, maar dat zegt niet dat wij er minder goed in zijn.”

Klein etjeWees niet onzichtbaar

“Ik spendeer heel veel tijd aan mijn netwerk en ben nooit te beroerd om na werk, als ik heb gegeten en mijn kinderen naar bed heb gebracht, af te spreken voor een drankje. Ik heb niet altijd zin, maar ik ga toch. Dat heeft mij geen windeieren gelegd, want tot nu toe ben ik voor bijna al mijn banen gevraagd via mijn netwerk. Dat is niet berekenend. Ik heb echt interesse in de persoon achter de klant en daar ontstaan weer vriendschappen door. Ook binnen je bedrijf moet je aan relaties werken. Dat mensen je kennen, in plaats van dat je ploetert en onzichtbaar bent.”

Klein etjeWeet wat jouw skills waard zijn

“Ik denk dat vrouwen vaak wachten tot een ander ziet wat zij waard zijn en te bescheiden zijn om een promotie of loonsverhoging te vragen. Terwijl je niet naïef zou moeten zijn in wat jouw tijd, skills en energie voor een bedrijf waard zijn en wat je daarvoor terug krijgt. Ga dus niet emotioneel een salarisonderhandeling in, maar ga er zakelijk en nuchter mee om!”

Bron: Marie Claire, februari 2017.

 

Dit artikel werd u aangeboden door: