De carrièrelessen van… Olcay Gulsen


DE CARRIERELESSEN VAN OLCAY GULSEN
Fashionista, zakenvrouw en eigenaar Supertrash & St. Studio, Nederland

Haar modelabel SuperTrash groeide het afgelopen decennium uit tot een internationaal succes: 16 winkels, 1.600 verkooppunten in meer dan 20 landen. Hiernaast introduceerde zij in 2016 in samenwerking met het Leger des Heils, St. Studio. Een meer duurzame en tijdloze kledinglijn voor de karaktervrouw. Zo kun je je St. Studio colbert gedurende de rest van je leven terugbrengen en dan krijg je 50% korting op een nieuw colbert. St. Studio zorgt er voor dat de kleding bij het Leger des Heils terechtkomt. Opnieuw een groot succes.

Hoe toekomstbestendig is uw organisatie? Hoe speelt u in op de toekomst? Hoe gaat u om met de aanstormende nieuwe generatie, veranderende klantvragen en nieuwe trends? Smeenk’s Personal Assistants biedt hoogopgeleide PAs, ambitieus en tech savvy. Hierdoor kunt u zich blijven focussen op de ontwikkelingen in uw vakgebied en duurzame meerwaarde creëren voor uzelf, uw organisatie en de maatschappij.

Ter inspiratie delen wij zo nu en dan ook graag enkele interviews met u uit diverse media die er voor ons écht uitspringen. “De carrièrelessen van Olcay Gulsen”, uit het augustus nummer van Marie Claire, is er zo één.

Kortom, veel inspiratie en leesplezier!

En uiteraard, wilt u meer tijd om aan uw strategische doelstellingen te kunnen wijden? Mét voldoening en de juiste focus als sleutel? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Persoonlijk, deskundig en plezierig!Smeenk's Personal AssistantsDE CARRIERELESSEN VAN OLCAY GULSEN
Fashionista, zakenvrouw en eigenaar Supertrash & St. Studio, Nederland

Klein etjeOnderzoek al je opties

“Heb je een goed idee, wees dan niet bang om van start te gaan. Niemand is als ondernemer geboren, dus doe het gewoon. Je leert het in de praktijk. Ik spreek regelmatig mensen met mooie plannen, maar heel vaak komen ze niet tot het uitvoeren. Terwijl je als je pas start nog onbezorgd verschillende wegen kunt inslaan om je concept verder te ontwikkelen. Maak daar gebruik van.”

Klein etjeEen goed concept is steeds in ontwikkeling

“Heb je een succesvol concept, leun dan niet achterover, maar blijf je ontwikkelen om je unieke positie te behouden. Het opschalen van je bedrijf is key om succesvol te blijven. Wij waren op dag één een modebedrijf dat leverde aan winkels, maar we zijn al snel internationaal gegaan, ontwikkelden onze eigen digitale kanalen en pasten ons aan aan andere landen.”

Klein etjeVan fouten leer je meer

“Van je fouten leer je veel meer dan van je succes. Wees dus niet bang om ze te maken en te erkennen. Wij zijn bijvoorbeeld al heel vroeg in het bestaan van SuperTrash naar Amerika gegaan, terwijl wij dat nog niet goed konden faciliteren. Financieel was dat een negatieve ervaring, maar wij hebben wel een schat aan kennis opgedaan. In mijn jongere jaren was ik veel impulsiever en dacht ik dat de markt zich wel aan ons zou aanpassen. Nu zou ik de markt en de doelgroep helemaal analyseren.”

Klein etjeMeer weten is beter

“Wees leergierig en blijf jezelf bijscholen. Niets is zo vervelend als mensen die geen zin hebben in hun bedrijf. Ik ben lid van diverse economische platforms die takken van sport beheersen waar ik niet in thuis ben. Ook spreek ik veel ondernemers uit andere branches. Kennis is macht, dus zorg dat het je daaraan nooit ontbreekt. En door nieuwe concepten te ontwikkelen én uit te voeren word je gedwongen om je te verdiepen in andere vakgebieden.”

Klein etjeHoe wil je naar buiten treden?

“Vanaf heel in het begin kwam ik al in de bladen en op tv. Die gratis publiciteit helpt je om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Maar realiseer je dat het iets is wat je niet één keer doet en daarna niet meer. Van tevoren moet je er goed over nadenken of je die rol van spokesperson wilt pakken.”

Klein etjeInvesteer in mensen

“Ik zie dat veel ondernemers te lang wachten met investeren in de juiste mensen. Maar als je dat wél doet, kun je het aan als je bedrijf gaat groeien. Mijn grootste les: werk met mensen die op een bepaald vlak meer talent hebben dan jij. En zorg voor een mix van specialismen en talenten.”

Bron: Marie Claire, augustus 2017.

 

Dit artikel werd u aangeboden door: